Binnen 24 uur geleverd

Kopen op rekening

Topkwaliteit producten

Ruim assortiment

Deskundig advies

Het inspecteren van de spouwmuur met een endoscoop

Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (spouw) tussen het binnen- en buitenblad. Het inspecteren van de spouw kan verschillende redenen hebben zoals vochtproblemen, geluidsoverlast, beoordelen van de spouwankers of het verkennen van de mogelijkheden tot isolatie.

Het beste inspecteer je de spouwmuur met een starre endoscoop!

Met de Henke Sass Wolf spouwmuur endoscoop inspecteer je sneller, voordeliger en efficiënter gevels en andere bouwkundige zaken. De Henke Sass Wolf spouw endoscoop is robuust en uitermate geschikt voor isolatie bedrijven, woningcorporaties, aannemers en advies / ingenieursbureaus. Het beeld wordt getransporteerd door een buis van roestvrij staal met achromaat-lenzen, waardoor het beeld geen afwijkingen vertoont. Dankzij een 90 prisma en een roteerbare schacht kun je met de spouwkijker de volledige spouw haarscherp in beeld brengen.

De HSW spouwmuur endoscoop is met warm licht. Dat betekent dat de krachtige LED zich bevindt aan het uiteinde van de staaf (schacht), die een werklengte heeft van 275 mm. De LED wordt gevoed door een Li-ion accu van 4.2 Volt met een gebruiksduur van 2.5 uur. De LED geeft voldoende licht om 1.8 meter zonder camera te kunnen inspecteren. Wanneer je de roteerbare schacht 360 graden roteert heb je een oppervlakte met een diameter van 3.6 meter van de gevel geïnspecteerd.

Uiteraard kun je diverse camera’s op de endoscoop koppelen om beelden vast te leggen voor bijvoorbeeld een rapportage. Met camera wordt de inspectie afstand 30 tot 40 cm.

Zie hieronder voorbeelden van foto's waarom je het beste een spouwmuur endoscoop kunt gebruiken en geen video endoscopen / endoscoop camera voor gevelinspectie:

Wij leveren veel verschillende video endoscopen, deze zijn alleen minder geschikt voor spouwmuur inspectie. ( zie afbeeldingen ) Een video endoscoop is een endoscoop met in het uiteinde van de sonde een camera. Het nadeel van een camera is dat de CCD of CMOS beeldsensor meer licht nodig heeft dan het menselijk oog. De aanwezige LED’s om de camera geven een hoeveelheid licht afhankelijk van de prijs van de endoscoop camera om tot maximaal 10 cm te kunnen kijken. Met een starre endoscoop kijk je 180 cm één kant op in de spouw. Wanneer je de schacht 360 graden roteert heb je een oppervlakte met een diameter van 3.6 meter haarscherp geïnspecteerd

DEALER VAN