Binnen 24 uur geleverd

Kopen op rekening

Topkwaliteit producten

Ruim assortiment

Deskundig advies

Spouwmuur inspectie

Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (spouw) tussen het binnen- en buitenblad. Het inspecteren van de spouw kan verschillende redenen hebben zoals vochtproblemen, geluidsoverlast, beoordelen van de spouwankers of het verkennen van de mogelijkheden tot isolatie.

Bekijk hier de door ons geselecteerde endoscopen voor het inspecteren van de spouwmuur.

Het inspecteren van de spouwmuur met een endoscoop camera voorzien van een zijwaartse camera is de goedkoopste oplossing.

De Novascope VS91285 spouwmuur endoscoop is voorzien van een 90 graden zijwaartse camera. De side view camera in het uiteinde wordt belicht dankzij 2 krachtige LED's in het uiteinde van de schacht. De inspectieafstand is dankzij de lichtgevoeligheid van de beeldsensor een stuk beperkter dan een optische variant. 

De schacht heeft een diameter van 9 mm en een lengte van 300 mm. Het beeld wordt draadloos dankzij een 2.4 GHz signaal weergegeven op een 5" TFT LCD kleuren monitor, geschikt om iemand mee te laten kijken. 

Het toestel is compact en met een bijzonder laag totaal gewicht van 300 gram handzaam in gebruik. Met de VS91285 spouwmuur camera kun je eenvoudig foto's en video's vastleggen voor eventueel een rapportage.

HD beeldkwaliteit; de Novascope VS91285HD spouwmuur endoscoop is hetzelfde als de VS91285 alleen dan voorzien van een HD sensor. Dankzij de hogere resolutie is de beeldkwaliteit scherper. De hogere resolutie camera geeft meer data waardoor het niet mogelijk is om dit draadloos te transporteren naar het beeldscherm. Vandaar dat de VS91285HD spouwmuur endoscoop voorzien is van een spiraaldraad tussen het beeldscherm en de camera.

Het beste inspecteer je de spouwmuur met een starre endoscoop voorzien van optische lensen!

Met de EFER spouwmuur endoscoop inspecteer je sneller, voordeliger en efficiënter gevels en andere bouwkundige zaken. De EFER spouw endoscoop is robuust en uitermate geschikt voor isolatie bedrijven, woningcorporaties, aannemers en advies / ingenieursbureaus. Het beeld wordt getransporteerd door een buis van roestvrij staal met achromaat-lenzen, waardoor het beeld geen afwijkingen vertoont. Dankzij een 90 prisma en een roteerbare schacht kun je met de spouwkijker de volledige spouw haarscherp in beeld brengen.

De EFER spouwmuur endoscoop is met koud licht. Dit betekent dat het licht doormiddel van glasvezels in de staaf (schacht), die een werklengte heeft van 250 mm wordt getransporteerd naar het uiteinde. Er moet op een koudlicht endoscoop een lichtbron worden aangesloten. Hierbij is keuze uit een portable met accu of externe lichtbron op netspanning. De lichtbron geeft voldoende licht om 1.8 meter zonder camera te kunnen inspecteren. Wanneer je de roteerbare schacht 360 graden roteert heb je een oppervlakte met een diameter van 3.6 meter van de gevel geïnspecteerd.

Beelden vastleggen? We hebben iPhone endoscoop adapters en een unversele smartphone adapter waarmee je scherpe foto's en video's kunt maken. Optisch zonder camera/smartphone blijft wel het beste beeld en de grootste inspectie afstand geven.

 

DEALER VAN