Binnen 24 uur geleverd

Kopen op rekening

Topkwaliteit producten

Ruim assortiment

Deskundig advies

Spouwmuur inspectie

Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (spouw) tussen het binnen- en buitenblad. Het inspecteren van de spouw kan verschillende redenen hebben zoals vochtproblemen, geluidsoverlast, beoordelen van de spouwankers of het verkennen van de mogelijkheden tot isolatie.

Bekijk hier de door ons geselecteerde endoscopen voor het inspecteren van de spouwmuur.

Het inspecteren van de spouwmuur met een endoscoop camera voorzien van een zijwaartse camera is de goedkoopste oplossing.

De Novascope VS91285 spouwmuur endoscoop is voorzien van een 90 graden zijwaartse camera. De side view camera in het uiteinde wordt belicht dankzij 2 krachtige LED's in het uiteinde van de schacht. De inspectieafstand is dankzij de lichtgevoeligheid van de beeldsensor een stuk beperkter dan een optische variant. 

De schacht heeft een diameter van 9 mm en een lengte van 300 mm. Het beeld wordt draadloos dankzij een 2.4 GHz signaal weergegeven op een 5" TFT LCD kleuren monitor, geschikt om iemand mee te laten kijken. 

Het toestel is compact en met een bijzonder laag totaal gewicht van 300 gram handzaam in gebruik. Met de VS91285 spouwmuur camera kun je eenvoudig foto's en video's vastleggen voor eventueel een rapportage.

Wij adviseren deze variant in plaats van de HD variant. De HD variant heeft dankzij de lichtgevoeligheid van de beeldsensor een inspectieafstand die niet toereikend is voor het inspecteren van de spouwmuur. Des te hoger de resolutie des te meer licht de beeldsensor nodig hebt. De hoeveelheid licht is bij een endoscoopcamera de beperkende factor. Daarom is de beeldsensor van de VS91285 met een lagere resolutie en als gevolg een grotere inspectieafstand ons advies wanneer je kiest voor een spouwcamera. Wil je de verschillen zien in de praktijk? Je bent bij ons van harte welkom.

Het beste inspecteer je de spouwmuur met een starre endoscoop voorzien van optische lensen!

Met de Henke Sass Wolf spouwmuur endoscoop inspecteer je sneller, voordeliger en efficiënter gevels en andere bouwkundige zaken. De Henke Sass Wolf spouw endoscoop is robuust en uitermate geschikt voor isolatie bedrijven, woningcorporaties, aannemers en advies / ingenieursbureaus. Het beeld wordt getransporteerd door een buis van roestvrij staal met achromaat-lenzen, waardoor het beeld geen afwijkingen vertoont. Dankzij een 90 prisma en een roteerbare schacht kun je met de spouwkijker de volledige spouw haarscherp in beeld brengen.

De HSW spouwmuur endoscoop is met warm licht. Dat betekent dat de krachtige LED zich bevindt aan het uiteinde van de staaf (schacht), die een werklengte heeft van 275 mm. De LED wordt gevoed door een Li-ion accu van 4.2 Volt met een gebruiksduur van 2.5 uur. De LED geeft voldoende licht om 1.8 meter zonder camera te kunnen inspecteren. Wanneer je de roteerbare schacht 360 graden roteert heb je een oppervlakte met een diameter van 3.6 meter van de gevel geïnspecteerd.

Beelden vastleggen? We hebben iPhone endoscoop adapters en een unversele smartphone adapter waarmee je scherpe foto's en video's kunt maken. Optisch zonder camera/smartphone blijft wel het beste beeld en de grootste inspectie afstand geven.

 

DEALER VAN