Kopen op rekening

Topkwaliteit producten

Ruim assortiment

Deskundig advies

Het inspecteren van de spouwmuur met een endoscoop

Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (spouw) tussen het binnen- en buitenblad. Het inspecteren van de spouw kan verschillende redenen hebben zoals vochtproblemen, geluidsoverlast, beoordelen van de spouwankers of het verkennen van de mogelijkheden tot isolatie.

Inspecteer de spouwmuur alleen met een starre endoscoop!

Met de Henke Sass Wolf spouwmuur endoscoop inspecteer je sneller, voordeliger en efficiënter gevels en andere bouwkundige zaken. De Henke Sass Wolf spouw endoscoop is robuust en uitermate geschikt voor isolatie bedrijven, woningcorporaties, aannemers en advies / ingenieursbureaus. Het beeld wordt getransporteerd door een buis van roestvrij staal met achromaat-lenzen, waardoor het beeld geen afwijkingen vertoont. Dankzij een 90 prisma en een roteerbare schacht kun je met de spouwkijker de volledige spouw haarscherp in beeld brengen.

De HSW spouwmuur endoscoop is met warm licht. Dat betekent dat de krachtige LED zich bevindt aan het uiteinde van de staaf (schacht), die een werklengte heeft van 275 mm. De LED wordt gevoed door een Li-ion accu van 4.2 Volt met een gebruiksduur van 2.5 uur. De LED geeft voldoende licht om 1.8 meter zonder camera te kunnen inspecteren. Wanneer je de roteerbare schacht 360 graden roteert heb je 3.6 meter van de gevel geïnspecteerd.

Uiteraard kun je diverse camera’s aan de endoscoop koppelen om beelden vast te leggen voor bijvoorbeeld een rapportage. Met camera wordt de inspectie afstand 30 tot 40 cm.

Zie hieronder voorbeelden van foto's waarom je het beste een spouwmuur endoscoop kunt gebruiken en geen video endoscopen / endoscoop camera voor gevelinspectie:

Er worden veel goede video endoscopen aangeboden, deze zijn alleen niet geschikt voor spouwmuur inspectie. ( zie afbeelding ) Een video endoscoop is een endoscoop met in het uiteinde van de sonde een camera. Het nadeel van een camera is dat de CCD of CMOS beeldsensor meer licht nodig heeft dan het menselijk oog. De aanwezige LED’s om de camera geven een hoeveelheid licht afhankelijk van de prijs van de endoscoop camera om tot maximaal 10 cm te kunnen kijken. Bij spouwmuur inspectie is het noodzakelijk om onder 90 graden te inspecteren. Een video endoscoop kijkt vaak alleen recht vooruit, waardoor je een spiegeltje moet monteren om onder 90 graden te kunnen kijken. Het nadeel van een spiegeltje in combinatie met een endoscoop is dat het stof van het boren van de inspectie gaten witte vlekken geeft in het beeld. De afstand dat je kunt kijken in combinatie met een spiegeltje is maximaal 5 cm, wat niet aan de wettelijke eisen voldoet.

DEALER VAN