Binnen 24 uur geleverd

Kopen op rekening

Topkwaliteit producten

Ruim assortiment

Deskundig advies

Las inspecteren door middel van een endoscoop

Het inspecteren van lassen komt voor bij zware industrie, petrochemie, voedingssector en farmaceutische industrie. Al ziet de lasnaad er van de buitenkant nog zo goed uit, het is van groot belang dat de verbinding goed is door gelast en voldoet aan de daarvoor geldende normen.

De kwaliteit van lassen in leidingen en proces apparatuur zijn van levensbelang in de voedingsmiddelen, zuivel en farmaceutische industrie.

 

Het is belangrijk de las tijdens de fabricage, bij een probleem of preventief te controleren en op de kwaliteit te beoordelen. Hierbij wordt gekeken of de las helemaal is door gelast, naar scheurvorming, lasbreuk, corrosie, kleur etc.

In de voedingsmiddelen, zuivel en farmaceutische industrie mag je geen bacteriologische contaminatie of product contaminatie hebben. De vele lassen in een installatie kunnen een bron van besmetting zijn. Röntgenbeelden zeggen iets over de sterkte van de las, visuele inspecties geven meer inzicht over de hygiëne eigenschappen. Dankzij lascontrole kun je voldoen aan de verschillende kwaliteitseisen zoals de ASME BPE standaard in de farmaceutische industrie en de HACCP en EHEDG richtlijnen in de voedingsmiddelenindustrie.

Een endoscoop is bij uitstek geschikt voor het inspecteren van lassen, hij is doeltreffend, veilig, productief en kosten besparend.

In de meeste situaties heb je een video endoscoop nodig, in enkele gevallen is een starre endoscoop geschikt. Daar waar een starre endoscoop kan worden toegepast biedt deze een uitmuntende beeldkwaliteit! De beperking van een starre endoscoop kan zijn dat hij niet flexibel is. Wanneer je door leidingen met bochten moet heb je een video endoscoop nodig. Voor de grote leidingen van 2" en groter gebruiken we vaak inspectiecamera's

Voor de verschillende mogelijkheden kunt je contact opnemen met onze product specialisten.

DEALER VAN