Binnen 24 uur geleverd

Kopen op rekening

Topkwaliteit producten

Ruim assortiment

Deskundig advies

Endoscoop Automotive

Enkele toepassingen voor een endoscoop in de automotive zijn het inspecteren van:

  • Cilinders, zuigers, klep zitting, kleppen. ( denk aan kapotte distributie )
  • Originele nummers startmotoren, dynamo's etc.
  • Achter een dashboard, achter een deurpaneel.
  • Aandrijvingen, kogellagers, lager ringen, lager en loop bussen, voeringen en spiebanen, slijt sporen in aslichamen.
  • Lasnaden, soldeer verbindingen, klink verbindingen, schroef verbindingen.
  • Boringen en alle mogelijke draad soorten.
  • Olie pompen, carters, versnellingsbakken etc.
  • Diagnose van lekken bij motoren, koel systemen.
  • Katalysatoren, carrosserieën, chassis.

De keuze hierbij is; ga je voor de uitmuntende beeldkwaliteit van een starre endoscoop of voor de hoge mate van flexibiliteit van een flexibele video endoscoop? Bekijk hier de door ons geselecteerde endoscopen voor de autotechniek.

 

Daar waar starre endoscopen / optische borescopen kunnen worden toegepast bieden deze een uitmuntende beeldkwaliteit!

Starre endoscopen geven dankzij de hoogwaardig geslepen optiek het scherpste beeld. Dit is één op één dezelfde kleur, contrast en scherpte als dat je met het blote oog zou zien. Het lastige van een rechte borescoop bij ingebouwde motoren is dat je soms door ruimte gebrek niet in de verbrandingsruimte kunt komen. Mocht je verbrandingsmotoren willen inspecteren en de ruimte hebben om met de endoscoop via de (gloei) bougie of verstuiver / injector opening naar binnen te gaan is de Henke Sass Wolf endoscoop 8300009958 de goede oplossing voor deze toepassing.

Deze endoscoop heeft een werklengte van 350 mm wat ruim voldoende is. De diameter van 5 mm maakt hem ook bijzonder geschikt om via de opening van de gloeibougie toegang te krijgen. De kijkrichting is 90 graden met een openingshoek van 70 graden, hierdoor is het zichtveld van 55 graden tot 125 graden. Dit geeft een uitstekend beeld van de zuiger, cilinderwand en kleppen. Mocht je een diameter of werklengte wensen, kun je onze product specialist vragen naar de mogelijkheden.

 

Flexibele video endoscopen zijn dankzij de hoge mate van flexibiliteit voor meer toepassingen te gebruiken in de automotive.

De V601000 bestuurbare video endoscoop is speciaal ontworpen voor het inspecteren van auto of andere compacte verbrandingsmotoren. Dankzij de 360 graden bestuurbare tip heb je geen spiegels meer nodig en kun je de complete verbrandingsmotor duidelijk inspecteren. De joystick geeft je de mogelijkheid om de tip op afstand meer dan 180 graden af te buigen. Dit geeft je een perfect zicht op de kleppen. Met een diameter van 6 mm heb je toegang via de bougie, gloeibougie en/of verstuiver/injector. De mantel van de probe is voorzien van een gevlochten wolfraam mantel wat zorgt voor extra robuustheid. Dit is Novascope's keuze voor de automotive.

Een video endoscoop zonder bestuurbare tip die wordt toegepast in de automotive is de HU23085. Deze video endoscoopcamera met een semi-flexibele niet stuurbare sonde heeft een diameter van 4.9 mm en een lengte van 1 meter. Dankzij de duallens camera kun je de zuiger met de 0 graden camera, en de cilinderwand/kleppen met de 90 graden camera goed in beeld brengen. Je kunt de gemaakte foto's en video's opslaan op de bijgeleverde SD kaart.

Wanneer het niet nodig is om de beelden vast te leggen is de HU23105 endoscoopcamera een optie. Deze video endoscoop met een semi-flexibele niet stuurbare sonde heeft een diameter van 4.9 mm en een lengte van 1 meter. Dankzij de duallens camera kun je de zuiger met de 0 graden camera, en de cilinderwand/kleppen met de 90 graden camera in beeld brengen.

 

Op de pagina motor inspectie vind je meer informatie met praktijkfoto's over het inspecteren van de verbrandingsmotor.

 

DEALER VAN