Binnen 24 uur geleverd

Kopen op rekening

Topkwaliteit producten

Ruim assortiment

Deskundig advies

Bouwkundige inspecties

Voor bouwkundige inspecties zijn twee type endoscopen geschikt, flexibele bestuurbare video endoscoop en/of starre optische endoscoop.

Daar waar een starre endoscoop kan worden toegepast biedt deze een uitmuntende beeldkwaliteit.

Qua beeldkwaliteit wint een starre endoscoop het van een video endoscoop. Doordat een starre endoscoop niet flexibel is, is hij niet geschikt voor alle bouwkundige toepassingen. Toch zijn er veel bouwkundige toepassingen waarbij een starre endoscoop, bijvoorbeeld de Henke Sass Wolf 8300011990, wel geschikt is. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: onder douche bakken, onder ligbaden, onder dichte trappen, verlaagde plafonds, spouwmuur inspectie, in kruipruimtes, kabel schachten, afgetimmerde ruimtes etc.

 

De kijkrichting van de 8300011990 endoscoop is zijwaarts waardoor je altijd onder een hoek van negentig graden kijkt. De zijwaartse kijkrichting is zeer geschikt voor inspecties bij niet toegankelijke ruimtes in de bouw. De krachtige LED bevindt zich achter het prisma, helemaal in het uiteinde. De LED geeft voldoende licht om meer dan anderhalve meter te kunnen inspecteren. Dankzij de roteerbare schacht kun je een oppervlakte met een diameter van vier meter inspecteren.

Het beeld wordt getransporteerd door een negen millimeter buis van roestvrij staal met achromaat-lenzen. Dankzij de hoogwaardig geslepen optiek vertoont het beeld geen afwijkingen. Daar waar een starre variant kan worden toegepast biedt deze een uitmuntende beeldkwaliteit.

Wilt u de beelden van een starre endoscoop vastleggen? Daarvoor zijn externe camera’s of iPhone adapters verkrijgbaar. Je kunt deze bevestigen op het oculair. Daarmee zijn de beelden digitaal op een monitor, laptop of telefoon te bekijken. Tevens is er de mogelijkheid tot het maken van foto’s en video’s voor eventueel een rapportage.

 

Flexibele endoscoopcamera nodig voor een bouwkundige inspectie?

Heb je voor jouw bouwkundige toepassing toch een flexibele camera nodig dan heb je de keuze tussen een bestuurbare of een niet bestuurbare video endoscoop. Met een stuurbare endoscoopcamera kun je de tip in het uiteinde van de sonde besturen. De camerakop wordt bij een stuurbare endoscoop bewogen door vier wolfraamdraden die worden aangestuurd door een joystick of draaiwiel. Een bestuurbare video endoscoop heeft een hoge mate van flexibiliteit en een legio mogelijkheden.

Wil je de mogelijkheden weten voor jouw toepassing? Neem alstublieft contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

DEALER VAN