Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (spouw) tussen het binnen- en buitenblad. Het inspecteren van de spouw kan verschillende redenen hebben zoals vochtproblemen, geluidsoverlast of het verkennen van de mogelijkheden tot isolatie.

Inspecteer de spouwmuur alleen met een starre endoscoop!

Met de HSW spouwmuur endoscoop inspecteer je veel sneller, voordeliger en efficiënter spouwmuren en andere bouwkundige zaken. Vooral deze endoscoop is de oplossing voor spouwmuur inspectie, isolatie bedrijven, aannemers en advies / ingenieursbureaus.HSW spouwmuur endoscoop

Gebruik voor bouwkundige inspecties alleen een voordelige en onkwetsbare robuuste industriële endoscoop, zoals de HSW spouwmuur endoscoop. Absoluut géén video endoscoop / endoscoop camera! De nieuwe HSW endoscoop is de opvolger van de meest gebruikte spouwmuur endoscoop de Heine RW8 en Heine RWD8.

Video endoscopen / Endoscoop camera

Er worden veel goede video endoscopen aangeboden, deze zijn alleen niet geschikt voor spouwmuur inspectie. Een video endoscoop is een endoscoop met in het uiteinde een camera. Het nadeel van een camera is dat de sensor veel licht nodig heeft. De aanwezige ledjes om de camera geven een hoeveelheid licht afhankelijk van de prijs van de endoscoop camera om tot 10 cm te kunnen kijken. Een ander punt waarom een endoscoop camera niet geschikt voor deze toepassing is, omdat bij spouwmuur inspectie gekeken moet worden onder een hoek van 90 graden. Een video endoscoop kijkt recht vooruit, waardoor je een spiegeltje zou moeten monteren om onder 90 graden te kunnen kijken. Een nadeel van een spiegeltje in combinatie met een endoscoop is dat het stof uit de muur witte vlekken geeft in het beeld. En de afstand dat je kunt kijken in combinatie met een spiegeltje is maximaal 5 cm, wat niet aan de wettelijke eisen voldoet. Een starre spouwmuur endoscoop kijkt minimaal 1 meter, dit is per merk verschillend.

HSW spouwmuur endoscoop

De HSW spouwmuur endoscoop heeft ten opzichte van zijn voorgangers de Heine RW8 / RWD8 en andere spouwmuur endoscopen de volgende voordelen:

  • Geen dure reserve lampjes meer.
  • Meer licht, daardoor een beter beeld en verder zicht tot 1.8 meter.
  • Geen verbindingskabel of lichtgeleider die in de weg kunnen zitten.
  • Geen externe accu meer.
  • Roteerbare schacht van 350 graden.
  • Uiterst handzaam met een gewicht van 250 gram.
  • Zeer scherp geprijsd. Zijn geen voordeligere alternatieven vindbaar, anders horen wij het graag.
  • Waterdicht.
  • Door de led minder warmte ontwikkeling, daardoor geen last van smeltende isolatie.
  • Li-ion accu met een gebruiksduur van 2.5 uur.

Warm lichtFoto spouw gemaakt met endoscoop

De HSW spouwmuur endoscoop is met warm licht. Dat betekent dat de krachtige LED zich bevindt aan het uiteinde van de staaf (probe), die een werklengte heeft van 275 mm. De LED wordt gevoed door een Li-ion accu van 4.2 Volt met een gebruiksduur van 2.5 uur.

Door gebruik te maken van een energie zuinige LED zijn er geen externe accu's meer nodig, waardoor de accu verwerkt is in het handzame handvat. Een endoscoop met koud licht daarentegen werkt altijd met een externe lichtbron die ervoor zorgt dat het licht via glasvezels het uiteinde van de probe bereikt. Externe lichtbronnen werken op netspanning of zijn portable met een accu. Deze externe lichtbronnen op netspanning zijn onhandig vanwege de afhankelijkheid van netspanning en hun gewicht van +/- 4,4 kg! Gedoe dus, als je ergens op de bouw staat of op een ladder moet klimmen. Draagbare externe lichtbronnen met accu zijn handiger, maar een stuk duurder in aanschaf: leverbaar vanaf € 2150,-.

Kosten

De prijs van koud licht endoscopen op netspanning komt uit boven de € 3000,- ongeacht welk merk je koopt. Industriële koud licht endoscopen met een portable lichtbron zijn ook geschikt voor de spouwmuur inspectie (leverbaar vanaf € 2150,-), maar de nieuwe HSW spouwmuur endoscoop (met hetzelfde resultaat) kost slechts € 1099.00. Met als voordeel dat je comfortabeler, sneller en efficiënter werkt.”

De HSW spouwmuur endoscoop is robuust en uitermate geschikt voor de bouw, met een buis van roestvrij staal en uitgerust met achromaat-lenzen, waardoor het beeld geen afwijkingen vertoont. Uiteraard kun je diverse camera’s aan de endoscoop koppelen om beelden vast te leggen voor bijvoorbeeld een rapportage. Deze endoscoop is zonder meer de beste oplossing. Een voordelige prijs, een goed zicht, comfortabel, efficiënt en… gaat niet kapot.

dealer van
Sitemap - Links - Alle prijzen op deze website zijn steeds excl. BTW