Bouwkundige inspecties uitvoeren met een industriële endoscoop.

Voor bouwkundige inspectie worden er 2 groepen endoscopen gebruikt. Deze groepen zijn flexibele video endoscopen en starre lens endoscopen.

Qua beeldkwaliteit wint een starre endoscoop het altijd van een video endoscoop. Het nadeel is dat starre endoscopen niet flexibel zijn. Toch zijn er veel bouwkundige toepassingen waarbij u met een starre endoscoop bijvoorbeeld de HSW 8300011990 uit de voeten kunt. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: onder douche bakken, onder ligbaden, onder dichte trappen, verlaagde plafonds, spouwmuur inspectie, in kruipruimtes, kabel schachten, afgetimmerde ruimtes etc.

De LED die achter het prisma in het uiteinde van de endoscoop is bevestigd geeft voldoende licht om met de endoscoop totaal 3 meter te kunnen kijken. ( 1.5 meter 1 kant, en 1.5 meter de andere kant op ) De kijkrichting van deze endoscoop is 90 graden waardoor je altijd haaks kijkt. Bij uitstek geschikt voor inspecties in de bouw.

Wilt u de beelden van een starre endoscoop vastleggen? Daarvoor zijn losse camera’s te koop die u op het oculair van de starre endoscoop bevestigd. Hiermee zijn de beelden digitaal op een monitor of op een laptop te bekijken tevens is er de mogelijkheid tot het maken van foto’s en video’s voor het maken van een rapportage.

Heeft u voor uw bouwkundige toepassing toch een flexibele endoscoop nodig is er de mogelijkheid tussen stuurbare video endoscopen en niet stuurbare video endoscopen. Stuurbaar wil zeggen dat u doormiddel van een joystick het uiteinde van de endoscoop kunt besturen.

Voordeel van deze endoscopen is dat ze erg praktische zijn, door het kunnen besturen van het einde van de tip zijn er een legio van mogelijkheden. Nadeel: De aanschafprijs ligt hoger dan niet stuurbare video endoscopen. Daarmee is het voordeel van niet stuurbare video endoscopen de prijs, en het nadeel de beperking van het niet kunnen besturen van het uiteinde van de probe.

dealer van
Sitemap - Links - Alle prijzen op deze website zijn steeds excl. BTW