Verschillende industriële endoscopen voor verschillende toepassingen in de automotive.

Enkele toepassingen in de automotive zijn het inspecteren van:

  • Cilinders, zuigers, klep zittingen, kleppen. ( denk aan kapotte distributie )
  • Origineel nummers startmotoren, dynamo's etc..
  • Achter het dashboard, achter een deurpaneel.
  • Aandrijvingen, kogellagers, lager ringen, lager en loop bussen, voeringen en spibanen, slijt sporen in aslichamen.
  • Lasnaden, soldeer verbindingen, klink verbindingen, schroef verbindingen.
  • Boringen en alle mogelijke draad soorten.
  • Olie pompen, carters, versnellingsbakken etc..
  • Diagnose van lekken bij motoren, koel systemen.
  • Katalysatoren, carrosserieën, chassis,

De scherpste beelden krijg je met starre endoscopen.

Starre endoscopen geven dankzij de hoogwaardig geslepen optiek het scherpste beeld. Dit is echt 1 op 1 dezelfde kleur, contrast en scherpte als de werkelijkheid. Het lastige soms bij starre (rechte) endoscopen in de automotive is dat je niet altijd alle toepassingen ermee kunt doen. Bijvoorbeeld bij het inspecteren van ingebouwde motoren kun je last hebben van het schut bord. Mocht je verbrandings motoren willen inspecteren en de ruimte hebben om met de endoscoop via de (gloei) bougie, verstuiver opening naar binnen te kunnen is de Henke Sass Wolf endoscoop de beste oplossing voor deze toepassing.

Deze endoscoop heeft een werk lengte van 350 mm wat ruim voldoende is. De diameter is 5 mm wat de endoscoop ook bijzonder geschikt maakt voor de nieuwste diesels. De kijkrichting is 90 graden met een openingshoek van 70 graden, hierdoor is het zichtsveld van 55 graden tot 125 graden. Dit geeft een uitstekend beeld van de zuiger, cilinder wand en kleppen.

Flexibele endoscopen in de automotive zijn voor meer toepassingen te gebruiken.

De keuze is kies je voor de beeldkwaliteit van starre endoscopen of de legio aan mogelijkheden van de flexibele endoscopen? De flexibele endoscoop die het meest wordt gebruikt in de automotive is de Hubitools HU23085. Deze video endoscoop met een semi flexibele niet stuurbare sonde heeft een diameter van 4.9 mm en een lengte van 1 meter. Door de dual lens camera kunt u de zuiger met de 0 graden camera, en de cilinderwand/kleppen met de 90 graden camera mooi in beeld brengen. U kunt de gemaakte foto's en video's opslaan op de bijgeleverde sd kaart.

Stuurbare video endoscopen verhogen de functionaliteit en ook de prijs. Een veel gebruikte endoscoop met een stuurbare tip voor in de automotive is de RF SYSTEM lab V391500A. Met deze endoscoop kun je door middel van een joystick het uiteinde van de tip besturen naar bijv.. de kleppen om deze uitstekend te inspecteren.

 

dealer van
Sitemap - Links - Alle prijzen op deze website zijn steeds excl. BTW